Ohoo, de cate ori am cascat gura la filmele alea cu happy-end, de cate ori m-am identificat cu personajul feminin si am gasit refugiu in povestea respectiva, ca si cum era singura mea sansa ca sa traiesc ceva cu totul remarcabil, ceva ce mie n-ar putea sa mi se intample in viata reala niciodata. E simplu sa te imbeti cu apa chioara visand la lucruri imposibile si mai greu sa te trezesti la realitate si sa vezi ce iti lipseste tie de nu te poti bucura de propria ta viata.

Eu cred ca asta este o sursa garantata de nefericire, sa iti compari viata cu a altora si sa constati ca altii sunt mai frumosi, mai de succes, mai tineri, mai destepti, mai bogati, mai norocosi decat esti tu. Si totusi, suntem tentati sa facem asta de fiecare data cand ne uitam la stiri, in ziare, in reviste, sau chiar cand este vorba de cunoscuti sau rubedenii.

Nu este o rusine atat de mare sa recunosti ca te roade ceva mai mult invidia, mai rusinos este sa te crezi incapabil sa obtii si tu prin meritele tale ceea ce vezi si admiri la ceilalti. Defapt, asta si inseamna sa invidiezi, sa te crezi inferior si lipsit de calitatile necesare pentru a avea o viata prospera, iubire, fericire, recunoastere, si asa mai departe.

Cu alte cuvinte, te declari invins din oficiu. Asta e, fatalitate, eu nu as putea niciodata sa fiu ca x sau y, ce rost are sa ma agit? Dar cine spune sa fii ca x sau y, de ce sa nu fii tu intr-o varianta din ce in ce mai buna, asta daca esti dispus sa incerci si sa ai rabdare pana incep sa se vada rezultatele. Si in loc sa fii cu ochii in gradina celui de alaturi, mai bine pui osul la treaba si iti cultivi tu propria ta gradina.

Nimeni nu te-a condamnat sa fii sarac, gras, ignorant, invizibil, nefericit, decat tu si numai tu. Singur ti-ai taiat aripile. Poate ca nici nu ai avut modele care sa te incurajeze sa te afirmi, dar tocmai asta face diferenta intre oameni, ai bagat de seama? Ca nu toti se nasc in familii celebre si nici nu le pica mostenirile din cer.

Atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, ai doua variante: sa te simti coplesit si sa renunti la visul tau, sau sa concepi o strategie trainica pentru a obtine acel ceva. Totul depinde de tine, cat de motivat te simti sa iesi din inertie si sa te angajezi la un efort sustinut, asa cum vezi ca fac aia prin filmele de actiune. Sau poti sa ramai pe margine si sa te uiti cum trece viata pe langa tine si sa iti plangi de mila pentru ca de! nu s-au aliniat planetele asa cum trebuie pe cerul tau.

Vestea buna este ca niciodata nu e prea tarziu. La un moment dat o sa te saturi sa vezi ce viata frumoasa au personajele de pe ecrane si o sa spui si tu: vreau o viata ca in filme! Acum!

Foto credit www.pexels.com

Nu pot publica comentarii.

Pin It