Ora 8.30. Primul telefon de felicitare pentru ziua mea de nastere, 6 august. Este o prietena buna, care nu trimite mesaje niciodata, ea suna. Imi spune toate cele bune de ziua mea in cateva cuvinte, dupa care brusc: divortez! Whaaattt?!? Stai bai putin, voi erati un model de familie pentru mine, cum asa? Pai si tu esti un model de femeie pentru mine, zice ea, tu esti independenta!

Mhmm, da! Sa ma fac ca nu stiam?… Nu de treaba cu divortul, nici de chestia ca femeile maritate le invidiaza in secret pe alea libere. Stiam altceva, stiam deja ca noi, femeile, avem o intelepciune adanca, specifica noua, de care suntem perfect constiente, dar pe care de cele mai multe ori o ignoram. Din nenumarate motive, dar o ignoram, o inabusim ca nu cumva sa erupa si sa rastoarne totul in jur, fiindca stim ca intelepciunea noastra interioara este o forta a naturii dezlantuite, nimic nu ii poate sta in cale atunci cand decide ca e timpul sa intervina.

De aia sunt mandra de prietena mea, ca acum este in sfarsit dispusa sa isi asume aceasta forta, sa-si asume natura ei de femeie in stare sa dezlege toate legaturile nefolositoare si nesanatoase care i-au secat puterea interioara pana acum.
Pentru ca vine un timp cand femeia refuza sa se mai supuna, refuza confortul, refuza siguranta cu are se lasase momita pana atunci. Si se trezeste. Intelege ca inauntrul ei exista un cantec inca necantat, pe care uneori il mai murmura in surdina pana cand ii dadeau lacrimile, iar ea nu isi permitea sa planga, nici sa recunoasca acel cantec. Se trezeste si intelege ca tacerea o sufoca, o ucide lent si fara glorie.

O femeie stie ca sa isi planga singura de mila nu mai este o alegere. Si din profunzimea fiintei ei, se smulge cu o putere inimaginabila, asa cum numai o femeie indrazneste sa o faca. Este un fenomen de o amplitudine covarsitoare, care antreneaza energiile adunate din strafundul pamantului, apelor si cerului deopotriva. Este un act de creatie pur, desavarsit. Nicio femeie nu se va opri la jumatatea drumului, nicio femeie nu se va multumi cu mai putin decat totul. Cu orice pret, pana la capat. Asta e femeia.
Si eu m-am trezit si am inteles care e diferenta. Am fost o femeie care a tacut mult. Si cu cat taceam, cu atat ma indepartam de puterea mea. Am tacut din frica, din nestiinta, din lasitate. Am evitat sa imi exprim vocea interioara care mocnea de furie si neputinta, care se zbatea ca un leu in cusca sa se elibereze.

Am tacut mult dar nu am stat pe loc, am miscat lucrurile in jurul meu pana cand am ajuns aici. E ciudat, dar cu cat vrei sa te ridici mai sus, cu atat trebuie sa sapi mai adanc. Pentru ca ceea ce sta ingropat acolo, in adancul tau, te tine captiva si in imposibilitatea de a te misca ascendent.

Dar a mai fost ceva care a facut diferenta – faptul ca sunt femeie. Semnele au inceput sa apara atunci cand am intrat in conexiune cu ceea ce am inteles ca se numeste intuitie si care era altceva decat logica, ratiunea, realitatea sau adevarul. Mmmm, intuitia a inceput sa imi placa, era ceva buuun, ma facea sa ma simt cu totul altfel, imi dadea PUTERE. Si nu voiam sa se termine, asa ca am inceput ca caut sursa ei, a acestei cunoasteri dincolo de intelegere, pentru ca voiam sa o stapanesc, sa o fac sa ma slujeasca tot timpul. Si ghici ce am descoperit – sursa ei eram chiar eu, natura mea de femeie coapta, intreaga, completa!

Forta mea, vitalitatea mea, intelepciunea mea veneau din acel loc in care femeia, si numai femeia zamisleste viata. Este puterea ei asupra intregului Univers. Cine se pune cu ea, cine se bate cu purtatoarea de viata a lumii? Sangele nostru hraneste Universul, sa nu uitati asta! Iar cand te conectezi la aceasta sursa devii cu adevarat de neinvins si de neoprit.
Da, vocea interioara a femeii vine de undeva de mai jos, vine din uterul ei, din casa primordiala a omenirii. Femeia s-a nascut stiind, ea pur si simplu stie, nu trebuie sa o invete nimeni rostul ei pe Pamant.

Ascultati cu atentie vocea care va striga! Va va striga pana cand ii veti raspunde sau va veti lasa sa muriti de tristete si neimplinire.
Sunt aici pentru voi, scriu aici pentru voi, fiindca voi sunteti stapanele lumii!
Namaste!

Foto credit www.pexels.com

Nu pot publica comentarii.

Pin It