Reinventeaza-te! Si nu mai urmari perfectiunea…
Reinventeaza-te! Si nu ca sa fii sigur ca vei fi iubit…
Reinventeaza-te! Si nu ca sa fii acoperit cu laude…


Reinventeaza-te! Si nu te departa de oameni ca sa ramai unic…
Reinventeaza-te! Si nu incerca sa devii atoatestiutor…
Reinventeaza-te! Si nu uita ca a-ti fi frica este omenesc…
Reinventeaza-te! Si nu iti face din fericire un scop…
Reinventeaza-te! Si nu uita cuvantul impreuna…
Reinventeaza-te! Si arata-ti puterea pe care o tii ascunsa…

Reinventeaza-te pentru tine, pentru ca iti datorezi o viata care sa merite traita! Cand vezi ca ai ajuns la capatul unui drum, accepta ca acel drum s-a incheiat. Desparte-te de el stiind ca tu l-ai ales, iar acum tot tu il lasi in urma.

Nu sta prea mult pe loc. Nu te lasa cuprins de tristete, deznadejde sau resentimente. Ochii tai privesc inainte. Asa ca intreaba-te ce ai putea sa faci altfel, ce drum ar fi mai portivit pentru tine de aici incolo. Cel vechi si-a facut datoria si te-a adus pana aici. Lasa-l sa iti aminteasca doar ceea cea ai fost.

De ce sa-ti fie teama? Doar stii ca tu nu datorezi nimanui nimic, asa cum nici tie nu iti datoreaza nimenea nimica. Credinta ta in tine iti este de ajuns, iar ceilalti te vor iubi, te vor uri, te vor aplauda sau te vor parasi, fiecare dupa cum intelege si cum alege sa o faca, fiecare dupa puterea si dupa cunoasterea lor.

Porneste la drum si vino din ce in ce mai aproape de tine, iti esti dator. Chiar daca ma repet, e bine sa auzi asta de cat mai multe ori. Cu cat te apropii, cu atat descoperi ca sunt atatea zone neexplorate, atatea drumuri de strabatut, atatea posibilitati nevalorificate… si toate sunt acolo, inauntrul tau, asteptandu-te sa te apropii.

Ai dreptul sa fii tu, cel care esti cu adevarat, ai dreptul sa te exprimi liber, ai dreptul sa gandesti liber. Oare acum te folosesti de drepturile tale asa cum se cuvine? Ca sa te reinventezi nu inseamna sa fii altceva decat esti, ci sa devii tu in cea mai buna varianta a ta. Si daca tu nu crezi in asta, cine vrei sa creada? Si daca tu nu faci ceva, cine vrei sa faca? Limitele tale iti apartin. La fel si limitarile.

Stiu, este mai sigur sa fii ce esti acum, este mai simplu si mai confortabil. Dar, vezi tu, in fata ai doar o fereastra mica. N-ai vrea sa stii ce se intampla dincolo de ea? Ei bine, dincolo este nemarginit! Dincolo este potentialul tau de a te implini, de a te bucura de viata pe care ai primit-o, este oportunitatea ta de a te darui lumii si de a primi din minunatiile ei, doar pentru ca ai avut curajul sa faci acel prim pas, catre necunoscut.

As vrea sa-ti spun un mic secret: nu cauta sa faci lumea dupa tine, ci cauta sa te integrezi tu in lume, asa cum este ea. Multi se incapataneaza sa schimbe lumea si sfarsesc rapusi de neputinta. Tu observa si ce-i bun si ce e rau si alege intotdeauna ceea ce este bine pentru tine. Nu te lasa amagit cu recompense usoare, le vei plati cu respectul pe care ti-l porti, si e pacat.

Asuma-te cu tot ce e al tau, nu cauta perfectiunea, e in zadar. Ai grija doar sa fii tot timpul impacat cu tine, pentru ca tu stii ca esti suficient de bun asa cum esti. Sa te compari mereu cu altii inseamna sa te otravesti singur, sa te compari numai cu tine e de ajuns sa stii unde mai ai de lucru si catre ce te indrepti.

Nu accepta sa fii mai putin decat meriti si nu lasa pe altii sa decida ce ti se cuvine. Si daca cineva nu te apreciaza, e treaba lui. A ta este sa nu iti lasi fericirea si demninatea pe mana altora, ci sa le porti de grija si sa actionezi atunci cand e nevoie.

Nu te trufi, dar nici nu fi umil, smereste-te ca sa iti inalti sufletul si sa il curatesti. Sufletul stie intotdeauna adevarul despre tot ce ai tu nevoie, asculta-i indemnurile si nu il ignora, te va pazi de multe rele. Gandurile tale, vorbele si tot ce tu infaptuiesti trebuie sa fie expresia sufletului tau, doar asa poti sa traiesti autentic, adica in acord cu tine insuti.

Reinventeaza-te! Si intra in jocul vietii si al mortii. Stii bine ca totul este trecator, si tristetea si bucuria, si iubirea dar si ura, si succesul dar si esecul… Clipa pe care o ai acum va fi trecuta, dar suma clipelor traite este nepretuita, de ce sa nu iti umpli viata cu cat mai multe clipe fericite? Renunta la ce credeai ca este imposibil, ridica-te si traieste-ti adevarul tau, clipele tale, viata ta!

Foto credit www.pixabay.com

Nu pot publica comentarii.

Pin It