Avantajele pe care le ti aduce pozitia de manager vin la pachet cu responsabilitati pe masura:

  1. timpul
  2. banii
  3. imaginea
  4. eficienta
  5. calitatea, sunt indicatorii prin care va fi evaluata continuu strategia ta de management.

Incepi prin a stabili un set de reguli, motivatii, obiective, un intreg sistem la care oamenii din subordine ar fi ideal sa adere din start si fara obiectii. Cum ii faci pe oameni sa isi insuseasca acest sistem? Cum ii convingi sa si-l doreasca si sa il respecte?

Rezistenta la schimbare poate genera comportamente diferite, de la reactii defensive la altele de-a dreptul agresive, care pot conduce usor la izbucnirea unui conflict. Daca iti doresti ca in echipa ta sa existe colaborare si transparenta, ar fi bine ca tu insuti sa fii un exemplu pentru oamenii tai si sa nu te lasi luat pe nepregatite.

Nu uita ca de aceasta echipa depinde succesul, deci in mana ei se afla practic timpul, banii, imaginea, eficienta si calitatea de care pomeneam mai devreme.

O echipa cu probleme de interrelaţionare inseamna paguba, demotivare, esec. Ce poti face tu pentru a cladi o relatie bazata pe respect, incredere si disciplina care sa iti asigure un cadru productiv?

A. Poti sa participi la cursuri de profil care sa te ajute sa iti imbunatatesti stilul de comunicare si atunci vei reusi sa treci fara probleme prin situatii mai delicate cum sunt:

  1. Cele in care trebuie sa selectezi pe cel mai potrivit din echipa ta pentru o anumita insarcinare sau pentru a-l promova, astfel incat sa nu dai de pamant cu moralul celorlalti membri
  2. Atunci cand trebuie sa mentii performanta echipei si ai nevoie sa gasesti metode individualizate de motivare
  3. Cand ai puncte de vedere diferite fata de superiorul tau si nu stii cum sa le comunici astfel incat sa mentii relatia OK-OK
  4. Cand trebuie sa fii arbitrul conflictelor dintre membrii echipei tale
  5. Cand trebuie sa iti sustii punctul de vedere intr-o confruntare cu alti manageri.

B. Iti dai seama ca este momentul sa cauti un specialist – un coach, care sa te consilieze, sa te sustina atunci cand iti asumi riscuri, sa iti dea curajul de a schimba lucruri si motivatia pentru a face aceste schimbari.

Fii inspirat si depaseste limitele tiparului clasic al cerintelor din fisa ta de post. Implica-te si vei castiga aliati de nadejde care iti vor sustine viziunea si obiectivele pentru ca te pretuiesc in primul rand ca om. Recunoasterea de care te vei bucura ca si rezultatele obtinute iti vor dovedi ca esti pe drumul cel bun.

Foto credit www.pexels.com

Nu pot publica comentarii.

Pin It