Life Coaching

Asemeni unui antrenor, te voi asista efectiv in procesul dezvoltarii constiintei de sine. Vei invata sa iei decizii de viata care isi au radacinile in baza ta de valori, oferindu-ti capacitatea de a mentine un echilibru sanatos si un punct de vedere coerent asupra vietii.

Cum ar fi daca ar exista o cale care sa te ajute sa intelegi mai multe despre tine si despre ceilalti? Cum ar fi daca ar exista un sistem care ti-ar arăta nu numai care sunt problemele tale, dar si felul in care le poti depasi? Acest sistem exista, se numeste ENEAGRAMA.

Eneagrama este o harta uimitor de precisa a functionarii naturii umane. Aceasta harta identifica noua tipuri diferite de personalitate si modurile prin care fiecare tip isi configureaza atitudinea in fata diverselor circumstante ale vietii.

Primul obiectiv al Eneagramei este o mai buna intelegere a propriei functionari in plan personal, relatii amicale, familie, locul de munca. Vorbeste despre noi, despre apropiatii nostri si despre relatiile noastre, aratandu-ne cu ce ne asemanam si cu ce suntem diferiti unii de ceilalti.

Azi, Eneagrama este folosita in lumea intreaga de catre educatori, terapeuti, consilieri spirituali, profesori, consultanti, coachi, pentru a se cunoaste mai bine, pentru a comunica mai bine, pentru a se elibera in sfarsit de limite si automatisme, si a-i ajuta pe ceilalti sa faca la fel.

Informatiile pe care le ofera acest sistem pot fi folosite ca un ghid pentru autocunoastere, care cuprinde mai multe elemente practice, cum sunt:

Cum sa „observi” si sa „renunti” la obiceiuri si reactii care iti aduc probleme
Cum sa folosesti motivatiile tipului tau de personalitate in evolutia ta
Cum sa cultivi starea de constienta in viata de zi cu zi
Sedinte de lucru cu tine insuti si exercitii pentru fiecare tip
Cum sa folosesti sistemul Eneagramei pentru evolutia spirituala continua

Eneagrama – instrument al descoperirii de sine
Gasesti motivatiile inconstiente principale care stau la baza perceptiilor tale, a gandurilor, emotiilor si a comportamentului tau. Explorezi consecintele in profunzime, iti mobilizezi puntele tari.

Eneagrama – instrument de anticipare
Poti prevedea cu precizie comportamentul pe care il adopta o personalitate atunci cand se afla sub efectul stresului sau cand se simte in siguranta.
Recunosti si inveti progresiv sa eviti manifestarile negative ale stresului.

Eneagrama – instrument de comunicare
Percepi dincolo de comportamente, motivatiile profunde ale oamenilor importanti din viata ta personala, familiala sau profesionala.
Comunici cu ei avand certitudinea ca esti inteles si ca ii intelegi la randul tau.
Stii ce ii motiveaza si ce ii descurajeaza. Actionezi cu mai multa flexibilitate si creativitate.

Eneagrama – instrument de acceptare
Constientizezi suferintele si particularitatile proprii fiecarei persoane din preajma ta si devii constient de diferentele dintre oameni. Ii poti ajuta sa isi dezvolte aspectele pozitive ale personalitatiilor.

Eneagrama – instrument de evolutie
Afli exact care sunt punctele tari si slabe ale personalitatii tale si construiesti pe baza acestora  un drum precis si personalizat de evolutie umana si profesionala.

Eneagrama – instrument de transformare

Iti vei schimba modul de a-ti indrepta atentia asupra ta, asupra celorlalti si asupra lumii. Te vei indrepta de la refuz la reconciliere, de la risipire la plenitudine.

Participa

Despre mine

Lectiile sau experientele de viata sunt de doua feluri: cele pe care le intelegi, le rezolvi si mergi mai departe sau cele pe care nu le poti rezolva singur, sau ai incercat si le-ai rezolvat prost, caz in care apelezi la ajutor de specialitate.

Pentru asta ai nevoie de un coach care sa faca din tine o persoana autonoma, mai „treaza”, mai activa si mai performanta, sa iti genereze viziune, speranta, energie si sa te tina motivat pana la atingerea telului propus.