E RANDUL TAU SA FII FERICIT! – De la teorie la practica

Incepand de anul trecut am lansat cel mai important proiect de dezvoltare personala pe care l-am elaborat pana in prezent, proiect pe care l-am numit cu multa incredere si curaj E randul tau sa fii fericit!

Este vorba despre un concept cuprinzator, care a reunit o serie de articole dar si de exercitii bazate pe tehnici de coaching si dezvoltare personala, toate la un loc fiind rodul observatiilor mele pe parcursul celor patru ani de practica, dar si a lucrarii personale de autocunoastere si evolutie spirituala.

Si iata ca acum a venit in sfarsit momentul sa trecem de la teorie la practica, sa ne angajam in cunostinta de cauza la un proces de transformare interioara bine conturat, care sa aiba rezultate clare si vizibile in toate planurile existentei noatre.

Astfel, incepand din luna februarie, ne vom intalni saptamanal in cadrul Atelierului de Redobândire a Puterii Personale – un atelier de coaching unde vom experimenta deschiderea alaturi de oameni care impartasesc aceleasi obiective, folosind metode de explorare, constientizare si transformare a credintelor, atitudinilor si emotiilor.

Iată care este continutul celor 5 module, insumand 10 intalniri de cate 3-4 ore, saptamanal:

Pasul 1: Identificarea si schimbarea convingerilor care ne influenteaza si ne blocheaza dezvoltarea, fericirea si succesul – 22 februarie 2017 si 1 martie 2017.

Facem cunostinta cu tiparul mental dupa care ne-am format modul de a privi lumea si a ne evalua pe noi insine.

Daca in prezent viata noastra nu arata asa cum ne-am dori, inseamna ca o parte din gandurile pe care le emitem in fiecare zi lucreaza impotriva noastra si ne saboteaza, indepartandu-ne de reusita sau ingreunandu-ne foarte tare drumul catre atingerea telurilor pe care ni le-am propus.

Si asta pentru ca gandurile noastre detin puterea de a crea realitatea in care traim, adevarul dupa care ne ghidam comportamentul, reactiile, starile, alegerile, comunicarea si relationarea.

In cadrul atelierului vom invata cum sa ne reconfiguram felul in care gandim si mai ales cum sa atragem succesul si bunastarea in tot ceea ce intreprindem.

Pasul 2: Recunoasterea nevoilor personale si deprinderea abilitatior pentru satisfacerea lor, trecand de la conflict, frustrare si suferinta la energie, concentrare, echilibru si creativitate – 8 martie 2017 si 15 martie 2017.

Patrundem si mai profund in lumea noastra interioara si descoperim ca starea de bine si de echilibru emotional depinde de felul in care stim sa ne indeplinim anumite nevoi esentiale. Sub impulsul acestor nevoi putem actiona intr-o maniera constructiva sau, dimpotriva, putem genera o multime de conflicte atat cu noi insine cat si cu cei din jurul nostru.

In cadrul modulului doi vom avea ocazia sa exersam deprinderea unor atitudini sanatoase prin care să ne regasim identitatea de sine si sa construim relatii in care sa ne simtim impliniti si fericiti.

Vom afla cum ne influenteaza viata aceste nevoi si cum sa le raspundem de aici inainte, astfel incat sa ne punem in valoare autenticitatea.

Pasul 3: Modelul de atasament si modelul de relationare dupa care atragem sau tinem la distanta persoanele semnificative din viata noastra, cum ne sabotam inconstient relatiile de familie si de cuplu – 22 martie 2017 si 29 martie 2017.

Relatiile pot fi prilej de bucurie, satisfactie, implinire si impartasire sau dimpotriva, se pot transforma in locul unde se consuma drame, traume si suferinta.

Daca in acest moment felul cum decurg relatiile cu ceilalti oameni din viata noastra ne ingrijoreaza si nemultumeste, acesta este un semn ca trebuie sa aflam mai multe despre modelul de atasament si de comuniune sociala pe care l-am dobandit inca din copilarie.

In cadrul atelierului vom intelege ce anume ne impiedica sa avem mai multa initiativa, mai multa siguranta de sine si mai multa energie atunci cand interactionam cu cei apropiati si de asemenea, cum sa recunoastem si sa evitam modelele de relationare disfunctionale, astfel incat sa nu mai cadem in capcana lor.

Pasul 4: Eliberarea de fricile de baza – cum apare, cum actioneaza frica si cum putem sa depasim acesta piedica pentru a ne bucura de viata – 5 aprilie 2017 si 12 aprilie 2017.

De ce amanam la nesfarsit acele lucruri despre care stim ca au efecte benefice asupra noastra? De ce ne refuzam linistea, iubirea si de multe ori renuntam pur si simplu la fericire? De ce preferam sa ramanem impietriti in situatii care nu ne mai aduc satisfactii si in care suntem constienti ca nu ne mai regasim demult? Un raspuns direct si cuprinzator este legat de fricile pe care le avem si de modul cum intelegem sa ne satisfacem nevoia de siguranta.

Cu ajutorul modelelor de testare specifice, vom descoperi care este profilul personal dupa care functionam atunci cand avem de infruntat frica si de asemenea care sunt pasii de parcurs in prelucrarea fricilor noastre pentru a ne contura o existenta eliberata de temeri si blocaje.

Pasul 5: Stima de sine – o componenta esentiala in procesul satisfacerii nevoilor noastre. Vom recunoaste ce mecanisme de aparare si de compensare folosim cand nu avem incredere in puterea personala si vom afla care sunt metodele de imbunatatire a respectului de sine – 19 aprilie si 26 aprilie 2017.

Nivelul stimei pe care ne-o acordam noua insine are implicatii profunde asupra fiecarui aspect al existentei noastre: cum ne desfasuram activitatea profesionala, cum ne purtam cu ceilalti, cat de sus putem ajunge, cat de multe putem realiza, iar pe plan personal: de cine există sanse sa ne indragostim, cum interactionam cu partenerul, copiii si prietenii dar si ce nivel de fericire personala atingem. Asadar, stima de sine reprezinta barometrul dupa care se masoara calitatea vietii pe care o traim.

Pentru a observa realist care este nivelul personal al stimei de sine, trebuie inainte de toate sa fim constienti cat este de util sa ne cunoastem si sa ne acceptam pe noi insine. Trebuie sa fim dispusi sa vedem ceea ce ne deranjeaza si sa fim convinsi ca pe termen lung avem mai mult de castigat din constientizarea tuturor aspectelor perosnalitatii noastre, decat din ignorarea lor.

Acest atelier este sustinut in parteneriat cu Activator, o echipa de oameni minunati care promoveaza un stil de viata sanatos pentru corp, minte si suflet.

https://www.facebook.com/activator.ro

Locatie –Deli33, Str. Fluierului nr.33, sector 2, București

Pentru mai multe detalii ne puteti scrie la office@adriana-nanea.ro si contact@activator.ro .

Articole Asemanatoare

Despre mine

Lectiile sau experientele de viata sunt de doua feluri: cele pe care le intelegi, le rezolvi si mergi mai departe sau cele pe care nu le poti rezolva singur, sau ai incercat si le-ai rezolvat prost, caz in care apelezi la ajutor de specialitate.

Pentru asta ai nevoie de un coach care sa faca din tine o persoana autonoma, mai „treaza”, mai activa si mai performanta, sa iti genereze viziune, speranta, energie si sa te tina motivat pana la atingerea telului propus.