Dezvoltare emotionala pentru copii

In calitate de parinte sunt convinsa ca sunteti de acord cu faptul ca noi, parintii, dorim sa le oferim copiilor nostri o viata frumoasa si implinita. Cautam o scoala buna, ne straduim sa le descoperim si sa le sustinem talentul –  acele aptitudini sau calitati care sa ii conduca spre o cariera  potrivita personalitatii lor si care sa le aduca satisfactii atunci cand vor ajunge la maturitate.

Un parinte constient de acest lucru va urmari in evolutia copilului sau nu numai atingerea unui anume nivel de competenta la matematica, limba materna  sau o alta disciplina importanta pentru viitorul lui, ci se va asigura ca va dobandi si acele abilitati esentiale pentru viata.

A fi adult inseamna printre altele sa iti dezvolti competente de comunicare, deoarece  ele iti permit flexibilitatea de a adopta diverse stiluri relationale si  de a intelege particularitatile tipologice ale oamenilor. Pentru asta nu este suficient sa fii doar un om care „stie”, ci este necesar sa lucrezi continuu cu tine insuti, sa iti cunosti firea, sa iti identifici si sa iti dezvolti calitatile prin procesul cunoasterii de sine.

De ce sa nu ii indrumam si pe copiii nostri sa inceapa cat mai din timp acest proces al cunoasterii? Va propun in acest sens un program conceput in scopul dezvoltarii competentelor emotionale ale copiilor, program care reuneste atat stabilirea tipului de personalitate si educarea caracterului copiilor si identificarea mijloacelor de preventie a violentei, a agresivitatii, si nu in ultimul rand care sa contribuie  la cresterea performantelor scolare. Daca ii ajutam pe copii sa isi imbunatateasca increderea si constiinta de sine, sa isi controleze emotiile si impulsurile suparatoare si sa isi dezvolte empatia, compasiunea si toleranta, rasplata lor nu va consta doar intr-un comportament imbunatatit acasa si in colectivitate, ci si in performante scolare notabile.

De asemenea, copiii isi pot imbunatati rezultatele si in sfera competitiilor sportive de inalt nivel, fiind dovedit faptul ca succesul unui sportiv depinde nu numai de orele de antrenament, ci mai ales de taria de caracter si de „jocul” moral pe care alege sa il desfasoare. Acesta este asigurat cu ajutorul unei persoane specializate, cu competente in optimizarea potentialului, depasirea esecului si a problemelor de demotivare sau a lipsei de incredere in sine.

Un alt domeniu unde copiii vor inregistra un castig considerabil este acela al relatiilor personale, unde, dupa cum stim cu totii, chiar si oamenii mari fac uneori greseli copilaresti. Pana la urma, modul in care ne intelegem cu familia noastra, cu colegii de scoala si mai tarziu cu cei de la slujba, cu toti membrii comunitatii in care ne traim viata zi de zi, face diferenta intre a alege armonia sau conflictul, linistea sau tensiunea, izolarea sau impartasirea unei existente mai umane si mai infloritoare.

Contact

Despre mine

Lectiile sau experientele de viata sunt de doua feluri: cele pe care le intelegi, le rezolvi si mergi mai departe sau cele pe care nu le poti rezolva singur, sau ai incercat si le-ai rezolvat prost, caz in care apelezi la ajutor de specialitate.

Pentru asta ai nevoie de un coach care sa faca din tine o persoana autonoma, mai „treaza”, mai activa si mai performanta, sa iti genereze viziune, speranta, energie si sa te tina motivat pana la atingerea telului propus.