Curs Eneagrama

Imagine-curs-eneagrama-2015

Eneagrama este un instrument de comunicare experimentat si validat stiintific, cu aplicatii in domenii ca:

   management     consiliere     negociere     vanzari     resurse umane     invatamant     psihologie     medicina     coaching     relatii personale    dezvoltare personala     dezvoltare spirituala 

Eneagrama se bazeaza pe principiul conform caruia orice om are o trasatura de caracter centrala, asemanatoare unui ax in jurul caruia se roteste personalitatea sa. Intelegand tiparele, reactiile automate si alte elemente pe care nu le putem vedea in mod normal, devenim mai flexibili si mai abili si reusim:

  • sa intelegem comportamentul nostru si al apropiatilor nostri
  • sa ne cunoastem potentialul si il valorificam corespunzator
  • sa ii vedem pe cei din jur asa cum sunt ei in realitate – cu punctele lor de vedere – si nu asa cum ni se pare noua ca sunt
  • sa ne dezvoltam increderea de sine precum si capacitatea de reconciliere

Iata cateva repere dupa care puteti evalua rezultatele si beneficiile utilizarii Eneagramei:

  • Esti manager si intelegi care este miza unei decizii? Trebuie sa iti mobilizezi resursele, insa nu poti face acest lucru atunci cand esti in stres accentuat. Ai nevoie sa iti dezvolti propriul stil managerial ca sa poti gestiona tensiunile inerente ale job-ului tau.
  • Vrei sa iti motivezi echipa? Invata sa folosesti tehnici de comunicare personalizate, pentru a evita frustrarea, lipsa de energie si situatiile conflictuale care se pot ivi intre membrii echipei tale. Cu totii iti vor fi recunoscatori ca le vorbesti pe limba pe care o inteleg cel mai bine!
  • Vrei sa convingi cat mai multi clienti de calitatea serviciilor tale, sa ii fidelizezi si sa te recomande la randul lor? Faptul de a sti de la bun inceput sa raspunzi nevoilor clientului tau si sa il motivezi in alegerea sa este o garantie ca veti stabili impreuna o colaborare de succes.
  • Viata de cuplu reusita depinde in cea mai mare masura de intelegerea trairilor interne ale celuilalt si de disponibilitatea fiecaruia de a tine cont de aceste trairi. Nu te descuraja daca nu stii cum sa le decriptezi. Vino sa iti cunosti mai bine partenerul si pe tine insuti si astfel nevoile niciunuia dintre voi nu vor mai fi o enigma.
  • Ca parinte, sigur ai afirmat la un moment dat: “Nu stiu ce sa mai fac, nu inteleg deloc ce-i in capul acestui copil!” Felicitari, esti unul dintre parintii pentru care relatia cu copilul lor conteaza! Folosind Eneagrama, il vei intelege mai bine comportamentul si vei sti sa il motivezi in momentele cand comunicarea dintre voi este mai dificila. Aratand ca il intelegi, ii va da copilulul tau siguranta ca este iubit asa cum este el, iar acest lucru ii va consolida increderea in sine si curajul sa se afirme.

Pentru a va dezvolta aceste de aptitudini, va propun un model accesibil de studiu al Eneagramei, care include in acelasi timp exemplificari si aplicatii practice, pe care l-am structurat astfel:

Modalitatile de functionare al personalitatii: ganduri, emotii, comportamente

Dezvoltarea centrilor inteligentei: reflexiva, emotionala si corporala

Echilibrarea aspectelor fundamentale ale existentei umane: personal, social, relational

Cu ajutorul acestui model veti dobandi un nivel mai ridicat de discernamant, atat de necesar pentru controlul atentiei, energiei si comportamentului de zi cu zi, precum si o conectare autentica, in spiritul compasiunii si intelegerii, in relatiile cu cei din jur.

Perioada de desfasurare a cursului: 10 zile, 3 ore/sedinta

Numar de cursanti: 8-12

Sedintele se vor tine saptamanal.

Locatie: Str. Ocolului Nr. 20, Sediul ARAS, Sector 2, Bucuresti

Participa

Despre mine

Lectiile sau experientele de viata sunt de doua feluri: cele pe care le intelegi, le rezolvi si mergi mai departe sau cele pe care nu le poti rezolva singur, sau ai incercat si le-ai rezolvat prost, caz in care apelezi la ajutor de specialitate.

Pentru asta ai nevoie de un coach care sa faca din tine o persoana autonoma, mai „treaza”, mai activa si mai performanta, sa iti genereze viziune, speranta, energie si sa te tina motivat pana la atingerea telului propus.