Comunicare

Intr-o lume in care comunicarea castiga din ce in ce mai mult teren, in care exigentele de adaptare la mediu sunt din ce in ce mai puternice si invitaţiile la stres din ce in ce mai frecvente, capacitatea de a intelege si de a ne face intelesi devine miza majora.

Comunicarea sta la baza tuturor activitatilor noastre. In scopuri manageriale, comenciale, politice, publicitare, familiale sau amicale, fiecare dintre noi se intalneste cu situatia de a asculta sau de a transmite un mesaj si pentru asta avem nevoie sa ne gasim pe aceeasi lungime de unda cu interlocutorul nostru.

Capcanele comunicarii sunt multiple, stim cu totii ca cele mai multe dintre probleme apar atunci cand relatiile cu cei din jur se strica din incapacitatea de a comunica si de a mentine relatiile constructive si eficiente.

Va propun o metoda imbatabila pentru  intelegerea dinamicii comunicarii, a pasajelor de viata si a structurii personalitatii, cheia pentru dezvoltarea unor strategii de comunicare de calitate.

Process Communication Model a fost elaborat la inceputul anilor 1970 in SUA, de catre Taibi Khaler, doctor in psihologie, si este experimentat in prezent  de peste o jumatate de milion de oameni de pe cinci continente, in aplicatii ca vanzari, afaceri, educatie, politica, religie, medicina, familie si relatii personale.

Dr. Terence McGuire, consultant psihiatric la NASA mai bine de 30 de ani, il numeste pe Taibi Kahler un gigant profesional in domeniul stiintelor comportamentale, iar despre Process Communication Model afirma: „ Acesta este un instrument inestimabil menit sa determine caracteristicile personalitatii, preferintele de comunicare, punctele vulnerabile si un facilitator al intelegerii empatice.”

Conform acestui model, exista sase tipuri de personalitate principale, reprezentand caracteristicile comportamentale clar identificabile, puncte forte, nevoi si motivatii specifice, o anumita modalitate de perceptie, de comunicare si de asemenea, comportamente previzibile in momente de stres.

Process Communication Model are la baza un principiu simplu: sa ne cunoastem mai bine, ca sa ne ascultam si sa ne vorbim mai bine. El ne permite sa raspundem la aceste intrebari esentiale:

Care sunt nevoile mele psihologice actuale?
Cum sa le satisfac ca sa am un nivel optim de energie?
Cum sa ma antrenez pentru a folosi atitudinea potrivita situatiei si interlocutorului meu?
Care sunt semnele care imi arata ca voi intra intr-o secventa de stres?
Cum sa gestionez stresul pentru a reveni la o pozitie de viata pozitiva?

Aplicarea modelului echivaleaza cu o reala schimbare in viata personala si profesionala, vom deveni mai flexibili si mai adaptabili, vom dobandi o gandire limpede, vom fi conectati la emotiile noastre si vom putea lua decizii corecte si eficace.

Participa

Despre mine

Lectiile sau experientele de viata sunt de doua feluri: cele pe care le intelegi, le rezolvi si mergi mai departe sau cele pe care nu le poti rezolva singur, sau ai incercat si le-ai rezolvat prost, caz in care apelezi la ajutor de specialitate.

Pentru asta ai nevoie de un coach care sa faca din tine o persoana autonoma, mai „treaza”, mai activa si mai performanta, sa iti genereze viziune, speranta, energie si sa te tina motivat pana la atingerea telului propus.