Coaching-ul Organizatiilor

Persoanele cu responsabilitati, impreuna cu colaboratorii sau subalternii lor au nevoie de o acompaniere personalizata pentru a reusi punerea efectiva in aplicare a proiectelor lor. Competentele acestui gen de acompaniere sunt asigurate de catre un coach profesionist. Coach-ul este o prezenta conectata permanent la fluxul si sistemele organizatiei, pe baza carora asigura stabilitatea si functionalitatea acesteia pe termen lung.

Coach-ul permite de asemenea atingerea performantei reale si naturale. El nu incearca sa schimbe oamenii, sa faca din ei ceea ce nu sunt. Inspira si conduce persoanele catre excelenta si stapanire personala.

Demersul coaching-lui se sprijina pe resursele umane ale clientului. Se pleaca de la premiza ca persoanele cu responsabilitati si membrii echipei lor sunt oameni aflati in plin proces de evolutie, avand capacitatea de a comunica, a coopera si de a-si rezolva divergentele. Coaching-ul ii va ajuta sa isi descopere potentialul, sa il utilizeze mai bine si sa se dezvolte, marindu-si responsabilitatea si autonomia.

Coaching-ul permite:

Persoanelor cu responsabilitati:
Sa-si dezvolte puterea personala si capacitatea de a lua decizii corecte in situatii complexe a caror miza este importanta
Sa se detaseze de contextul actual, pentru a putea reflecta pe termen lung si mediu

Echipelor:
Sa-si dezvolte performanta, favorizand responsabilitatea, creativitatea si initiativa
Sa-si dezvolte coeziunea, permitand comunicarea si relatii mai autentice

Organizatiilor:
Sa faciliteze trecerea de la o cultura piramidala, la o cultura structurata pe proiecte
Sa ia in considerare si sa potenteze talentele fiecarei persoane
Sa anticipeze schimbarile in vederea unei adaptari flexibile

Ce castigati cu un coach?
Multe lucruri, dintre care cele mai importante sunt:

Va luati mai in serios
            Va axati pe o actiune
            Opriti autosabotajul (ce va trage in jos)

Va creati un elan pozitiv care faciliteaza rezultatul

Va fixati pe un scop mai bun, pe care nu-lputeti atinge fara acompanierea unui coach.

De exemplu, o persoana cu resonsabilitati are nevoie de acompaniament deoarece se confrunta frecvent cu urmatoarele situatii:

Cand are nevoi se crede obligata sa se descurce singura
Persoanele apropiate, care sunt dornice sa-l ajute, sunt prea implicate pentru a-l sprijini cu suficienta obiectivitate
Devine mai putin competenta in relatia cu cei din jur, cu care are probleme.

Pentru toate acestea o persoana cu responsabilitati si o echipa au nevoie de cineva competent si complet neutru care sa-i asculte, care sa-i consilieze, care sa-i ajute sa-si gaseasca propriile solutii in perioade de criza, in perioadele de tranzitie, sau de-a lungul unei schimbari majore, cand este necesara asimilarea noilor structuri.

Contact

Despre mine

Lectiile sau experientele de viata sunt de doua feluri: cele pe care le intelegi, le rezolvi si mergi mai departe sau cele pe care nu le poti rezolva singur, sau ai incercat si le-ai rezolvat prost, caz in care apelezi la ajutor de specialitate.

Pentru asta ai nevoie de un coach care sa faca din tine o persoana autonoma, mai „treaza”, mai activa si mai performanta, sa iti genereze viziune, speranta, energie si sa te tina motivat pana la atingerea telului propus.