Coaching-ul in Afaceri si Leadership

Coaching-ul se poate practica la toate nivelele unei organizatii, mai ales cu cei aflati in pozitii de top, care detin putere si autoritate, dar care au mai putine modele inspirationale.

Liderii ocupa pozitii solitare, din aceasta ipostaza fiindu-le dificil sa gaseasca o persoana competenta cu care sa discute in conditii de confidentialitate despre presiunile si dificultatile functiei pe care o au. Acest rol extrem de important poate fi preluat cu succes de catre un coach profesionist.

Este dovedit faptul ca managerii care fac coaching dau feed-back-uri importante pentru echipa lor, asigurand un proces structurat, orientat spre rezultate, pentru crearea unei inalte performante.

Ce vor liderii afacerilor?
Directorii executivi din 25 de organizatii au fost citati in „Journal Of Management Development” afirmand urmatoarele:

„Coaching-ul este una dintre cele mai puternice arme strategice si practice deschisa spre afacerile din ziua de azi, datorita abilitatii sale de a extinde domeniile experientei executive si de a dezvolta aptitudini care erau absente anterior sau prea putin dezvoltate.”

Impactul pozitiv pe care un director performant il poate avea asupra unei companii este urias. Performantele sale pot echivala cu un extraprofit consistent, investitia facuta intr-un proces de coaching fiind minora in comparatie cu castigurile financiare pe care le determina.

Cu ce te ajuta coaching-ul in afacerea ta?
Tinteste  clarificarea  viziunii tale de afaceri
Genereaza idei pentru a inainta si a-ti asigura succesul
Experimenteaza realizarea obiectivelor tale
Integreaza schimbarile culturale in afaceri
Descopera si faciliteaza implementarea valorilor profesionale
Cere actiuni orientate spre rezultate
Integreaza strategii de performanta deja verificate.

Contact

Despre mine

Lectiile sau experientele de viata sunt de doua feluri: cele pe care le intelegi, le rezolvi si mergi mai departe sau cele pe care nu le poti rezolva singur, sau ai incercat si le-ai rezolvat prost, caz in care apelezi la ajutor de specialitate.

Pentru asta ai nevoie de un coach care sa faca din tine o persoana autonoma, mai „treaza”, mai activa si mai performanta, sa iti genereze viziune, speranta, energie si sa te tina motivat pana la atingerea telului propus.