Atelier Eneagrama

Postare-blog-enagrama-iunie-2015

GRUP DE AUTOCUNOASTERE SI DEZVOLTARE PERSONALA

Eneagrama este o harta uimitor de precisa a functionarii naturii umane. Aceasta harta identifica noua tipuri diferite de personalitate si modurile prin care fiecare tip isi configureaza atitudinea in fata diverselor circumstante ale vietii.

Obiectivul Eneagramei vizeaza in primul rand o mai buna intelegere a propriei functionari in plan personal, relatii amicale, familie, locul de munca. Vorbeste despre noi, despre apropiatii nostri si despre relatiile noastre, aratandu-ne cu ce ne asemanam si cu ce suntem diferiti unii de ceilalti.

Instrument al descoperirii de sine – Gasesti motivatiile inconstiente principale care stau la baza perceptiilor tale, a gandurilor, emotiilor si a comportamentului tau. Explorezi consecintele in profunzime, iti mobilizezi puntele tari.

Instrument de anticipare – Poti prevedea cu precizie comportamentul pe care il adopta o personalitate atunci cand se afla sub efectul stresului sau cand se simte in siguranta. Recunosti si inveti progresiv sa eviti manifestarile negative ale stresului.

Instrument de comunicare – Percepi dincolo de comportamente, motivatiile profunde ale oamenilor importanti din viata ta personala, familiala sau profesionala. Comunici cu ei avand certitudinea ca esti inteles si ca ii intelegi la randul tau. Stii ce ii motiveaza si ce ii descurajeaza. Actionezi cu mai multa flexibilitate si creativitate.

Instrument de acceptare – Constientizezi suferintele si particularitatile proprii fiecarei persoane din preajma ta si devii constient de diferentele dintre oameni. Ii poti ajuta sa isi dezvolte aspectele pozitive ale personalitatiilor.

Instrument de evolutie – Afli exact care sunt punctele tari si slabe ale personalitatii tale si construiesti pe baza acestora un drum precis si personalizat de evolutie umana si profesionala.

Instrument de transformare – Iti vei schimba modul de a-ti indrepta atentia asupra ta, asupra celorlalti si asupra lumii. Te vei indrepta de la refuz la reconciliere, de la risipire la plenitudine.

Eneagrama furnizeaza cheile pentru abordarea pozitiva a managementului, comunicarii, educatiei si chiar a intimitatii. Persoanele care recurg la tehnici de dezvoltare personala si profesionala au asteptari si obiective precise:

Obiective personale: gestionarea stresului, dezvoltarea increderii de sine, invatarea afirmarii, gestionarea evenimentelor dificile, tranzitii de viata sau pur si simplu sa se simta mai deschise.

Obiective profesionale: acompanierea unei evolutii profesionale, ameliorarea practicilor si managementului, invatarea unei comunicari mai bune, construirea unei imagini de sine mai buna.

Perioada de desfasurare: 10 zile, 2 ore/zi

Numar de participanti: 8-12

Contact Coach/Trainer – Adriana Nanea

0732 025 197   office@adriana-nanea.ro

Participa

Despre mine

Lectiile sau experientele de viata sunt de doua feluri: cele pe care le intelegi, le rezolvi si mergi mai departe sau cele pe care nu le poti rezolva singur, sau ai incercat si le-ai rezolvat prost, caz in care apelezi la ajutor de specialitate.

Pentru asta ai nevoie de un coach care sa faca din tine o persoana autonoma, mai „treaza”, mai activa si mai performanta, sa iti genereze viziune, speranta, energie si sa te tina motivat pana la atingerea telului propus.